פרשת בלק️ / "מַה טֹּבוּ אֹהָלֶיךָ יַעֲקֹב מִשְׁכְּנֹתֶיךָ יִשְׂרָאֵל"

שתפו

תלמידים יקרים, הורים יקרים, וצוות יקר! מכובדי כולם!

"מַה טֹּבוּ אֹהָלֶיךָ יַעֲקֹב מִשְׁכְּנֹתֶיךָ יִשְׂרָאֵל" (במדבר כ"ד, ה').

מרן רבי מרדכי אליהו זצוק"ל (דברי מרדכי): זהו הפסוק הראשון בברכה האחרונה של בלעם, שבעקבותיה נאמר (כ"ד, י' – י"א): "וַיִּחַר אַף בָּלָק אֶל בִּלְעָם וַיִּסְפֹּק אֶת כַּפָּיו וַיֹּאמֶר בָּלָק אֶל בִּלְעָם לָקֹב אֹיְבַי קְרָאתִיךָ וְהִנֵּה בֵּרַכְתָּ בָרֵךְ זֶה שָׁלֹשׁ פְּעָמִים: וְעַתָּה בְּרַח לְךָ אֶל מְקוֹמֶךָ אָמַרְתִּי כַּבֵּד אֲכַבֶּדְךָ וְהִנֵּה מְנָעֲךָ ה' מִכָּבוֹד".

כלומר: בעקבות ברכה זו גירש בלק את בלעם, מה הכעיס כל כך את בלק?

בגמרא (סנהדרין קה:): "אמר רבי יוחנן: מברכתו של אותו רשע אתה למד מה היה בלבו. ביקש לומר שלא יהא להם בתי כנסיות ובתי מדרשות – (ואמר שלא ברצונו): 'מה טֹּבו אהליך יעקב' … אמר רבי אבא בר כהנא: כולם חזרו לקללה (רש"י – כמו שהיה כוונתו מתחילה), חוץ מבתי כנסיות ומבתי מדרשות, שנאמר (דברים כ"ג, ו'): 'ויהפוך ה' א-לקיך לך את הקללה לברכה כי אהבך ה' א-לקיך' – קללה ולא קללות (רש"י – אחת מן הקללות הפך לברכה שלא חזרה לעולם ולא כל הקללות לברכות שחזרו)".

בלעם הרשע רצה לקלל את עם ישראל שלא יהיו להם בתי כנסיות ובתי מדרשות. כאשר שמע בלק את הברכה שנהפכה ל'מה טֹּבו אוהליך יעקב', הוא כועס מאד על בלעם, ואומר לו שזו הברכה הקשה מכולם.

לכן בלק מגרש אותו משום שאם יש יהודים שקובעים עיתים לתורה, שמתפללים בבתי כנסיות – אין תקומה לאוייבי ישראל!

מי היה בלק? בלק היה בן ציפור, שהיה בן מואב, שהיה בן לוט, שהיה בן הרן, אחי אברהם אבינו.

מי היה בלעם? בלעם היה בן בעור הוא לבן, אביהן של רחל ולאה שנישאו ליעקב אבינו. בלעם אם כן, היה אח של רחל ולאה. הוא נולד מברכת יעקב ללבן שברכו בבנים, לאחר שזרע בנים זכרים לא היו לו ותפילתו של יעקב נשאה פרי ונולד בלעם.

נמצינו למדים, כי בלעם חב את חייו ליעקב אבינו, ובלק חב את חייו לאברהם אבינו שבזכות תפילתו ניצל לוט מסדום, ואם לא כן, מואב לא היה נולד.

הם חיים בעולם בזכות התפילה של עם ישראל ועדיין מנסים למחוק את הבתי כנסיות ובתי מדרשות!

בספר 'פקודת המלך' (רבי ישראל נחמן מדרוהוביץ', ליוורנו, תקס"ד), הביא מדברי 'פרקי דרבי אליעזר': בשעה שביקש בלק מבלעם לקלל לו את ישראל, אמר לו בלעם לבלק: איך אקללם, והלא הם הולכים בבגדי שבת ויום טוב, ולא עוד אלא שהולכין אצל הדרשה בשעה שהחכם יושב ודורש.

מהו הקשר בין בגדי השבת ודרשת הרב – לענין הקללה שביקש בלק מבלעם?

ביאר הגאון רבי אברהם ברוך מני (מרבני חברון, בן הגאון רבי אליהו סלימאן מני, רבה הנודע של חברון) על פי מה שידוע, שכל ענין הניחושים והכישופים הוא המשכת שפע מהכוכבים והמזלות לארץ, ועל ידי זה פועלים מה שפועלים, אך אינם שולטים אלא על מי שהוא תחת שלטון הכוכבים.

לא כן ישראל, אשר עליהם נאמר "כי חלק ה' עמו", בשעה שעושים רצונו של מקום – אין שום אומה ולשון ומכשף ומנחש שיוכל לשלוט בהם.* כפי שאמר רבי חנינא לאותה אשה שהיתה מחזרת ליטול עפר מתחת רגליו, על מנת לעשות לו מעשה כישוף ולהרע לו (סנהדרין סז:): 'אי מסתייעת – זיל עבידי, "אין עוד מלבדו" כתיב (אם תצליחי, לכי ועשי זאת, שהרי נאמר "אין עוד מלבדו", ואם הקב"ה חפץ בי – לא תוכלי להרע לי כלל).

והנה, ידוע מה שכתב ה'אבן עזרא' ששמירת שבת קודש והתענוג ביום זה מורה שאין אנו תחת שליטת הכוכבים.

שהרי יום שבת הוא תחת ממשלת כוכב שבתאי, והיה צריך להתאבל בו וללבוש שחורים ולהתעטף שחורים ולהתבודד בהרים וכיוצא בזה, שכל זה עושה המנחש להמשיך כח שבתאי עליו.

אך אנו עושים להיפך – לובשים לבנים ומתעטפים לבנים ואוכלים ושותים וחוגגים, להורות שאין אנו תחת ממשלתו, אלא רק תחת ממשלת השם יתברך. (מעין זה הובא בזוהר חדש, יתרו נא.).

בשעה שביקש בלק מבלעם לקלל לו את ישראל, אמר לו בלעם לבלק: איך אקללם והלא הם הולכים בבגדי שבת ובבגדי יום טוב דהיינו שלובשים לבנים ומתעטפים לבנים – שזה היפך מידתו של שבתאי, ולא עוד אלא שהולכין אצל הדרשה בשעה שהחכם יושב ודורש, ומתאספים אגודות אגודות לעסוק בתורה ושמחתה – ואף זו היפך מידתו של שבתאי, האוהב התבודדות וישיבה לבד, מבלי התאספות עם, וכל זה מורה שאינם תחת ממשלת הכוכבים, ואם כן איך אקללם, הלא עם זה ברוך ומבורך מפי הקב"ה.

רואים מכאן שהזכות של הבית כנסת ובית המדרש וההתאספות לשיעורים ולתפילות בשבתות היא זו ששומרת על עם ישראל מפני אומות העולם.*

בית כנסת בגימטריא = 942 = בבל, פרס, יון, אדום, ישמעאל (כל הגלויות)!

כל עם שנאלץ לגלות מארצו, תוך זמן קצר איבד את זהותו ונטמע בין בני המקום שאליו גלה.

העם היחידי שנשאר חי וקיים בלא שהמשיך להתגורר בארצו היה עם ישראל – במידה רבה היה זה בזכות בית הכנסת.

בית הכנסת הוא מעין שלוחה רוחנית של ארץ ישראל ובית המקדש, וכל יהודי שנכנס לבית כנסת, בכל מקום שהוא בעולם, זוכה לינוק מעט מקדושתה של ארץ ישראל.

בגמרא (ברכות ח.): כאשר שמע רבי יוחנן שישנם יהודים בבבל שמגיעים לזקנה מופלגת, התפלא מאוד ושאל, הרי נאמר: "למען ירבו ימיכם וימי בניכם על האדמה", היינו בארץ ישראל ירבו ימיכם ולא בחוץ לארץ?

כיוון שאמרו לו שאותם זקנים משכימים לבית הכנסת בבוקר, ומאחרים לצאת מבית הכנסת בערב, אמר, זהו מה שהועיל להם שיאריכו ימים!

נמצא אם כן שקדושת בית הכנסת היא מעין קדושת ארץ ישראל – על כן אמרו חז"ל (מגילה כט. ליקוטי הלכות למהר"ן ביהכ"נ ג') שבעת הגאולה, עתידים בתי כנסיות ובתי מדרשות שבחוץ לארץ שייקבעו בארץ ישראל, ששם הוא מקומם הטבעי.

בית הכנסת הוא מקור החיים!

מדרש (ילקו"ש תת"ק): אשה אחת שהזקינה מאוד, עד שקצה בחייה, באה לפני רבי יוסי בן חלפתא ואמרה לו: רבי, זקנתי יותר מידי, ומעכשיו חיים של ניוול הם, שאיני טועמת לא מאכל ולא משתה, ואני מבקשת להיפטר מן העולם. אמר לה: במה הארכת כל כך ימים? אמרה לו: רגילה אני, שאפילו יש לי דבר חביב, אני מנחת אותו ומשכמת לבית הכנסת בכל יום. אמר לה: מנעי עצמך מבית הכנסת שלושה ימים זה אחר זה. הלכה ועשתה כך, וביום השלישי חלתה ומתה. לכך אמר שלמה (משלי ח' ,ל"ד – ל"ה): "אַשְׁרֵי אָדָם שֹׁמֵעַ לִי לִשְׁקֹד עַל דַּלְתֹתַי יוֹם יוֹם לִשְׁמֹר מְזוּזֹת פְּתָחָי: כִּי מֹצְאִי מָצָא חַיִּים וַיָּפֶק רָצוֹן מה'".

בית הכנסת למטה הוא כדוגמת בית המקדש למעלה!

זוה"ק (בשלח נט: ברעיא מהימנא): "מִצְוָה לִבְנוֹת בֵּית מִקְדָּשׁ לְמַטָּה כְּמוֹ בֵּית הַמִּקְדָּשׁ שֶׁלְּמַעְלָה, כְּמוֹ שֶׁנֶּאֱמַר מָכוֹן לְשִׁבְתְּךְ פָּעַלְתָּ ה'. שֶׁצָּרִיךְ לִבְנוֹת בֵּית מִקְדָּשׁ לְמַטָּה וּלְהִתְפַּלֵּל בְּתוֹכוֹ תְּפִלָּה בְּכָל יוֹם, לַעֲבוֹד אֶת הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא, שֶׁהֲרֵי תְּפִלָּה נִקְרֵאת עֲבוֹדָה.

וְאוֹתוֹ בֵּית הַכְּנֶסֶת צָרִיךְ לִבְנוֹתוֹ בְּיֹפִי רַב וּלְתַקְּנוֹ בְּכָל הַתִּקּוּנִים, שֶׁהֲרֵי בֵּית הַכְּנֶסֶת שֶׁלְּמַטָּה עוֹמֵד כְּנֶגֶד בֵּית הַכְּנֶסֶת שֶׁלְּמַעְלָה

בֵּית הַמִּקְדָּשׁ לְמַטָּה הוּא עוֹמֵד כְּמוֹ בֵּית הַמִּקְדָּשׁ שֶׁלְּמַעְלָה, שֶׁעוֹמֵד זֶה כְּנֶגֶד זֶה. וְאוֹתוֹ בֵּית מִקְדָּשׁ, כָּל תִּקּוּנָיו וְכָל עֲבוֹדוֹתָיו וְכָל אוֹתָם כֵּלִים וְשַׁמָּשִׁים, כֻּלָּם הֵם כְּמוֹ שֶׁלְּמַעְלָה. הַמִּשְׁכָּן שֶׁעָשָׂה מֹשֶׁה בַּמִּדְבָּר, הַכֹּל הָיָה כְּמוֹ שֶׁלְּמַעְלָה.

בֵּית הַמִּקְדָּשׁ שֶׁבָּנָה שְׁלֹמֹה הַמֶּלֶךְ, הוּא בֵּית מְנוּחָה כְּדֻגְמָא עֶלְיוֹנָה בְּכָל אוֹתָם תִּקּוּנִים, לִהְיוֹת בְּתִקּוּן שֶׁלְּמַעְלָה בֵּית מְנוּחָה וִירֻשָּׁה. כָּךְ בֵּית הַכְּנֶסֶת צָרִיךְ בְּכָל תִּקּוּנֵי הַיֹּפִי, לִהְיוֹת כְּדֻגְמָא עֶלְיוֹנָה, לִהְיוֹת בֵּית תְּפִלָּה, לְתַקֵּן תִּקּוּנִים בַּתְּפִלָּה, כְּמוֹ שֶׁבֵּאֲרוּהָ.

*בכל תיקון ושיפוץ וריפוד של בית הכנסת הקב"ה מזכה אותנו לעוד חיבור לבית המקדש! לעוד חיים! לעוד שמירה! לעוד קדושה! ומקרב אותנו עוד יותר לגאולה השלימה, בקרוב אמן!*

(דרשות למעגל השנה)

ערב שבת שלום

הרב אליהו ממן – רב בית החינוך

יש"י – י'חד ש'בטי י'שראל חדרה

כתבות נוספות

חדשות

השלמנו מסע תקומה מוצלח ומרגש בדרום

תלמידי ביה"ס, והצוות החינוכי והמנהלי יצאו בשבוע שעבר למסע תקומה בנגב המערבי בסימן "כי נפלתי קמתי", שעסק בערכי הציונות, התיישבות וזיכרון ותקומת עם ישראל בארצו.

050-3040012

בנים: הגושרים 1 חדרה

בנות: סמ' ציון חדד חדרה

H6213838@GMAIL.COM

צרו קשר

בית ספר מספר אחד

1
בית ספר ישי זכה להיות בית ספר מצטיין לשנת תשפ"ב 
 
2 (2)

בית ספר מצטיין לקליטת מורים 

מדרשה תורנית

בשעות אחר הצהרים מוזמנים התלמידים להעמיק עוד את הידע התורני בלימודי גמרא- באגף הבנים ומחשבת ויהדות- באגף הבנות.
המדרשה היא קבוצה חמה לקידום רוחני בצוותא

כימיה

מה זה?

הכימיה עוסקת בחומרים.
חומרים המהווים את כל עולמנו ומניעים את חיינו.
האם בדגני הבוקר יש שבבי ברזל? מה עושה את ההבדל בין ביצה טריה, קשה או מטוגנת? מה תפקיד הפלואורייד במשחת השיניים?
מדע הכימיה מפרש טופעות טבע מפליאות ומלמד לנצלאת הטבע לשרות האנושות- להרכבת חומרים חדשים ומכנת מוצרים שונים לתפקיד יעיל בעולם המודרני שיש: תעשיית התרופות, הדברת הקקלאות, תוספימזון, דישון, קוסמטיקה פולימרים, טקסטיל, ננוטוגרפיה וביוט ושעיה.

מה לומדים?

* הכרת חומרים ותכונותיהם- הבנת הקשר בין מבנה החומר ותכונותיו.
* חישובים כמותיים בכימיה- איך נקח כמות מסוימת של חומר?
* מבנה האטום
* חומרים סינתטיים- החל מנילון ועד PVCוטפלון. 
* כימיה של המזון- שומנים, סוכרים, חלבונים, ויטמינים.
חמצון-חיזור (חומץ בן יין, תגובות שריפה ועוד)
חומצות בסיסים (המסת אבנים בקומקום, מסטיק אורבייט-גאונות או עבודה בעיניים? מיון חומרים מוכרים לחומצות ובסיסיים ועוד).
* חוקים בהתרחשות תגובות כימיות – כיוון התצוגה, מהירות תגובה, ומדוע בכלל מתרחשים תהליכים בטבע הנראה דומם, תגובות שיווי משקל.
* תרמודינמיקה- הגורמים המשפיעים על התרחשות תהליכים ביקום.
* אנרגיה-בעיות אנרגיה בכלל ואנרגיה כימית בפרט.
5 יח"ל בכימיה הוא מקצוע חובה באוניברסיטה לימודים אקדמאים רבים: רפואה, חקלאות, מדעי המזון, פיזיקה וביוט ויקה.
נושא בחירה ויחידת מעבדה.

למי מתאים?

לתלמידים שוחרי מדע הניגשים לבחינת בגרות של 4-5 יח"ל במתמטיקה.

ניצוצות

מידי שבוע מתארחים בחט"ב "ניצוצות"- אנשים מכל תחומי העיסוק והיצירה שמוצאים סיפוק ומשמעות בעשייתם. האורחים משתפים בניצוץ האישי שלהם ובחוויה. התלמידים בוחרים באיזה מפגש להשתתף ומוזמנים לחפש ולהגיע לניצוץ שלהם.

ר"ף

תוכנית מצויינות ריאלית לתלמיד חט"ב. במסגרת התכנית לימודי פיזיקה מכיתה ז', יזמות ופרוייקטים של חקר ולמידה מעמיקה בתחומי המתמטיקה והמדע

למידה מרחוק

תלמדינו לומדים בעזרת תכניות מתוקשבות זה מכבר במתמטיקה ב"פול פרופ" וב"מטה" במדעים בסביבת אופק ועוד.
כדי לאפשר למידה מרחוק באופן מסודר צויידו תלמידי ביה"ס בטבלט אישי איתו אנו לומדים בביה"ס באופן מתוקשב ומשמש גם בתקופת אילוץ ללמידה מרחוק.

פרסונליזציה בהוראה

בשיתוף אגף מו"פ וקרן טראמפ מתקיימת למידה פרסונלית בביה"ס.
צוות מתמטיקה ובראשו המורה אנה סנגורה מפתח למידה פרסונלית הבנויה על חוזקות התלמידים . מתמטיקה היא מקצוע חשוב ואצלנו גם אהוב בזכות שיטות העבודה המתקדמות וההוראה המותאמת אישית בכל רמות הלימוד (3,4,5 יח"ל)

אקדמיה בתיכון

צבירת נקודות לתואר ראשון בשנות הלימודים בתיכון. תכנית אישית בתחום דעת ספציפי אותו בחור התלמיד. משתתפי התכנית זוכים ללווי אישי של רכזת המצויינות. התכנית נוספת למסלולי מצויינות מגוונים המוצעים לתלמידים מצטיינים בביה"ס.

VR

אנו מפתחים למידה במציאות מדומה. המעבדה עוסקת בהוראת מתמטיקה בעזרת הכלי אך המציאות המדומה משמשת ללמידה ולהדגמה גם במדעים, בחינוך תעבורתי בהיסטוריה ובתחומים נוספים. קבוצת תלמידים מובילים מפתחת תכנים במרחב המציאות המדומה והרבודה
 
 

מעו"ף

בימי שישי מתקיימת מסגרות העשרה לתלמידי ביה"ס: אנגלית בע"פ, שעות למידה לקבוצות מצויינות, ימי תגבור במקצועות הבגרות ושיעורים פרטניים עפ"י בקשה. כל התלמידים מוזמנים לבחור במה הם צריכים להתקדם ולקבל את המענה במעו"ף

תקשורת

מה זה?

פיסבוק, אינסטגרם, ווטסאפ, טוויטר, קולנוע, טלוויזיה , חדשות , פרסומות…
מגמת תקשורת הוקמה במטרה לתת לתלמידים כלים לאורינות מדיה, הכרת יסודות ושפת התקשורת בארץ ובעולם, תוך התמחות בצילום ובעריכת וידאו . הלימודים מאתגרים ומפתחי חשיבה, בדגש על יישום הידע.

מה לומדים?

2 יח"ל מעשיות בתחום הצילום : כתיבת תסריט, בימוי, צילום, שימוש בתוכנות עריכה, אמצעי תאורה והקלטת סאונד.
פרויקט גמר : הפקת סרט קצר

3 יח"ל עיוניות: יסודות התקשורת, תפקידי התקשורת במדינה דמוקרטית, תקשורת עיתונית ואינטרנט.

למי מתאים?

לתלמידים יצרתיים, בעלי יכולת ביטוי גבוהה ויכולת עבודה בתוכנות עריכה מתקדמת.

LETS SPEAK ENGLISH

תכנית לימודים חדשנית באנגלית בחט"ב. התכנית משכללת את מיומנויות השיח ודוגלת בחוויה והתנסות כך לומדים אנגלית ע"י קריאת חדשות באנגלית, סיורים מודרכים בשפה הצגות וכתיבה עיתונאית ועוד ועוד.

התכנית מאפשרת לתלמידי החט"ב לחזק ולפתח את השפה האנגלית הכה משמעותית לחייהם בעתיד

פיזיקה

מה זה?

פיזיקה היא המדע הבסיסי במדעי הטבע. היא עוסקת בתיאוריות ובחוקי היסוד המסבירים את התנהגות הטבע בעולם שסביבנו.
הפיזיקה היא בסיס לתחומי המדע והטכנולוגיה המאפשרים יישומים חשובים המשפיעים על כל תחומי חיינו כמו חלל, אנרגיה, רפואה, תקשורת ומחשבים.
המקצוע משמש כמקצוע יסוד במסלולים אקדמיים שונים של מדעי הטבע וההנדסה.
מגמת פיזיקה היא מגמה נחשבת המעניקה תעודת בגרות איכותית.

מה לומדים?

מכניקה- קינמטיקה, דינמיקה, תנע, אנרגיה מכנית, כבידה
חשמל ומגנטיות- חוק קולון, השדה החשמלי, פוטנציאל חשמלי, מעגלי זרם ישר, השדה המגנטי, השראה אלקטרומגנטית
קרינה וחומר- אופטיקה גאומטרית, גלים, אור, מבנה האטום והגרעין
מעבדות- מכניקה, חשמל ומגנטיות, קרינה וחומר

למי מתאים?

תלמידים בעלי ממוצע ציונים של 80 ומעלה.
בעלי נטייה למקצועות מדעיים.
הלומדים מתמטיקה ברמה של  4 ו 5 יח"ל.

ביולוגיה

ביולוגיה

מה זה?

מדע הביולוגיה נמצא כל העת בקדמת המדע. לרבות מהתגליות בתחומי הגנטיקה המולקולרית והביוטכנולוגיה יש השפעות מרחיקות לכת על חיי כל אדם, כמעט בכל תחום: רפואה, חקלאות, טכנולוגיה ושמירת הסביבה. הידע מאפשר ללומד להבין את ההשלכות הכלכליות, החברתיות והמוסריות שלהן.
 לימוד מדע הביולוגיה בא להקנות לתלמיד מטען ידע בסיסי רחב של תהליכי החיים בדגש על גוף האדם ומיומנויות חשיבה ולמידה שישמשו אותו בעתיד כאזרח בחיי היום יום וכסטודנט במוסדות להשכלה גבוהה.

מה לומדים?

נושאים לבחינה עיונית (3 יח"ל) 
גוף האדם, אקולוגיה והתא. נושא מחקרי העוסק בתחום הביוטכנולוגיה או ההתפתחות העוברית או המגוון הביולוגי. נושאי בחירה: מערכת הובלה בגוף החי (מערכת הדם, מערכת הנשימה, מערכת ההפרשה וויסות חום) ובצמח. תקשורת וויסות ותיאום.

מעבדה – (1 יח"ל) מיומנויות של עריכת הניסויים, תכנון ניסוי ויכולת ניתוח של הממצאים.

 עבודה אקולוגית – (1 יח"ל) שאילת שאלות אקולוגיות, איסוף נתונים בשדה וניתוח התוצאות והסקת מסקנות.

למי מתאים?

תלמידים בעלי ממוצע ציונים של 70 ומעלה.
שחושבים על עתיד בתחומי הרפואה והמדעים ולמתעניינים בתחום.

מוט"ל – מדע וטכנולוגיה לכל

מוטול

מה זה?

בלימוד מוט"ל עוסקים ברעיונות מדעיים מתחומים מדעיים שונים, ורכישת מיומנויות חשיבה ולמידה. במהלך ההוראה מודגש הקשר בין המדע לטכנולוגיה ונלמדים יישומיים טכנולוגיים של עקרונות מדעיים. תהליכי ההוראה והלמידה במוט"ב מאורגנים סביב נושאים בעלי רלבנטיות לעולמו של התלמיד.
מטרת המקצוע היא להקנות אוריינות מדעית  כשילוב של ידע מדעי בסיסי, ושלמיומנויות הדרושות לאזרח העתיד.  

מה לומדים?

מבוא לביולוגיה
מסע חקר לעולמם של המיקרואורגניזמים
איכות האוויר
קרינה מייננת והשפעותיה הביולוגיות
מוח תרופות וסמים

יצירת תלקיט ועבודות חקר.

למי מתאים?

מוט"להוא מקצוע מדעי המיועד לתלמידי החטיבה העליונה שאינם מתמחים במדעים

אומנות

אומנות

מה זה?

יצירתיים? אוהבים לחשוב מחוץ לקופסא
בואו לרכוש כלים מקצועיים להתפתחות אישית יצירתית
העיסוק וההתנסות בתחומי האמנות מאפשר העמקת המודעות העצמית ומפתח יכולת ביטוי אישית ומקורית. לימודי האמנות מגרים את הסקרנות ומפתחים כשרים חדשים של התבוננות אל הסביבה. הלימוד מפרה ומעשיר בתכנים תרבותיים, מעניק כלים אינטלקטואליים ואסתטיים, חשיבה ביקורתית וערכים משמעותיים.

מה לומדים?

א. תולדות האמנות והבנתה        
הבנת משמעויות היצירה האמנותית, ולימוד שפת האמנות על רקע העולם המודרני
      תולדות האמנות בתקופה המודרנית, המאה ה-19 והמאה ה-20 
ב. סדנא מעשית, ציור פיסול והתנסות בחומרים
התנסות בטכניקות שונות ומגוונות של היצירה האמנותית. מיומנויות בתחומי הרישום, הציור והצבע.
פרויקט אישי

למי מתאים?

מגמת האמנות פתוחה לכל תלמיד אשר מגלה רצון ועניין לעסוק בתחום האמנות. המקצוע מחייב התייחסות רצינית ונכונות להתנסות בעבודה בתחומי האמנות השונים 
היעדר כשרון, איננו בהכרח מכשול בקבלה ללימודי אמנות. יחד עם זה, המוכשרים יוכלו לפתח ולשכלל את כישוריהם במסגרת לימודי המגמה, ולהגיע להישגים גבוהים

מדעי החברה

מה זה?

קונפורמים? מנהיגים? מקופחים? מתלבטים מדוע בני אדם מתנהגים בצורה מסוימת? מה אפשר לעשות עם זה? על השאלות האלו ואחרות מדברים ועונים במגמת "מדעי החברה"
במסגרת המסלול ייפגשו התלמידים עם תיאוריות מרכזיות בפסיכולוגיה
ובסוציולוגיה ויבחנו אותם ביחס למציאות הסובבת אותם ע"י לימוד, דיונים, חקר ועבודות.
בוגרי המגמה יהנו מיתרון בקבלה ללימודים גבוהים בתחומי הפסיכולוגיה, ייעוץ, עבודה סוציאלית, הוראה, משאבי אנוש, תקשורת, רפוי בעיסוק ועוד.

מה לומדים?

א. פסיכולוגיה
 פסיכולוגיה כללית:  מושגים ותיאוריות, מבוא
 פסיכולוגיה התפתחותית: פרויד, אריקסון ועוד תהליכי עיבוד מידע, עמדות
 פסיכולוגיה חברתית:  תהליכי עיבוד מידע, עמדות
 ב. סוציולוגיה
 תרבות
קבוצה: סוגי קבוצות, יחסי גומלין
 משפחה
 סביבה חברתית
ג. פרויקט אישי

למי מתאים?

לתלמידים בעלי הבנה סוציאלית וגישה לבני אדם, התנהגותם וקשריהם עם הזולת

מדעי המחשב

מה זה?

מדעי המחשב הינו תחום חובק עולם, ובעל השלכות על תחומי חיים רבים. הוא מקנה ללומד חשיבה לוגית מופשטת ומדויקת, אשר תסייע לו בכל מקצוע בו יבחר. בעל ביקוש רב בעולם ההיטק ובתחום הביטחון.
 המגמה מכשירה את בוגריה לעסוק בהנדסת תוכנה ובתכנות מחשב, התלמידים לומדים את שפות התכנות השונות ונחשפים לחידושים טכנולוגיים בתחום הנדסת התוכנה והמיקרו מחשבים.
 בוגרי המגמה העומדים בהצלחה בבחינות הבגרות זכאים לקבלת מקדם הטבה (בונוס) בעת קבלתם למוסדות להשכלה גבוהה. לחלופין, הבוגרים יכולים להמשיך לימודיהם לקראת הסמכה לטכנאי או "הנדסאי מדופלם" בהנדסת תוכנה.

מה לומדים?

יסודות מדעי המחשב: יסודות התכנות, לולאות, פעולות, מערכים, מחלקות תכנות בסביבת אינטרנט
מודלים חישוביים
מבני נתונים: עצמים, מבני נתונים, רקוסיה

למי מתאים?

המגמה מיועדת לתלמידים מצטיינים בעלי חשיבה מופשטת
בעלי יכולות גבוהות בתחומי מדע והנדסה
תלמידים הנכונים לעמוד באתגרים
וניגשים ל4 או 5 יח"ל במתמטיקה

תושב"ע

מה זה?

מה דינה של כף חלבית שנכנסה לתבשיל בשרי? מתי זמן נץ החמה? מהו סודה של התפילה? על אלו מצוות מובטח שכר של אריכות ימים? מה דין אדם שקלקל לחברו מסור חשמלי? 
רוצים להעמיק יותר במסורת היהודית?
במגמת תושב"ע אנו עוסקים בלימוד ההלכה והמשנה ונוגעים גם בסוגיות אקטואליות ותרבותיות, כאשר ההלכה היא השופטת בכל התחומים.
בלימוד במגמה נפתח יכולת עיון עצמאית בספרי יהדות והלכה ולמצוא תשובות מקיפות.  

מה לומדים?

נושאים האקטואליים של משפט ציבורי,
וכן ילמדו אגדות תלמודיות והמסר וההבטיים התורניים הנלמדים מהם.
תפילה – כמפגש וקשר מתמיד בין ה' לאדם.

למי מתאים?

לתלמידים מעמיקים המתעניינים בהרחבת עולמם בנושאים תורניים

חט"ב ותיכון "מדעים ויהדות"

בית חינוך צומח לערכים ומסורת, למצוינות לימודית ולהגשמה עצמית

ביה"ס "מדעים ויהדות " שם לדגש לעודד לחדשנות ויזמות באמצעות למידה דיגיטלית ותקשוב תוך יישום תכנית הלימודים הקבועה של משרד החינוך.
הצוות החינוכי: נבחר בקפידה להגשמת החזון תוך דגש על איכות המורה, מקצועיות, מסירות וזמינותו לתלמידים לכל שאלה וצורך, במטרה להכין אותם למבחנים בצורה הטובה ביותר.
המטרות המרכזיות:

  • לעודד למצוינות לימודית על ידי שילוב בקבוצות ייעודיות ובתוכניות אישיות לתלמידים מצטיינים.
  • מיקסום יכולות התלמיד והבאתן לידי ביטוי בתעודת בגרות איכותית.
  • הגשת התלמידים ליחידות הגבר במדעים ותחום בחירה אישית ברמת 5 יח"ל.
  • להביא את התלמידים להיות שותפים מלאים בעשייה הלימודית והחברתית, להוביל ולהיות יוזמים ופעילים בבית הספר ובקהילה.
  • להוביל את התלמידים למצוינות והגשמה עצמית ולהתמודד עם אתגרי החיים בהצלחה תוך שמירה על דרך התורה, ערכים, מסורת ועשייה חברתית.